Συχνές ερωτήσεις

Βρες αυτό που ψάχνεις και μάθε περισσότερα

Το Coaching βοηθάει τους ανθρώπους να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Ενισχύει την επινοητικότητα, την δημιουργία νέων ιδεών και λύσεων και αναδεικνύει τις θετικές εμπειρίες.

Ως πρακτική, ακολουθεί μια διαδικασία συζήτησης η οποία ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να βελτιώσουν την απόδοση τους σε όλους τους τομείς είτε σε εργασιακό είτε σε προσωπικό επίπεδο.

Θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου αναπτύσσοντας τον εαυτό σου;

Θέλεις να μετατρέψεις τις επιθυμίες σου σε στόχους;

Μέσα από το Coaching θα σχεδιάσεις το πλάνο δράσης σου και θα ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση σου, αναπτύσσοντας την εσωτερική σου δύναμη με τις κατάλληλες δεξιότητες που χρειάζεσαι για να πετύχεις τους στόχους σου.

To Coaching θα σε βοηθήσει να αξιολογείς καλύτερα τις καταστάσεις που διαχειρίζεσαι, και να ενεργείς αποφασιστικά ως προς τις επιλογές σου, χωρίς άγχος και χωρίς αναβλητικότητα.

50’ για ατομικές συνεδρίες & 60’ – 90’ για ομαδικές συνεδρίες.

Οι συνεδρίες μπορούν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο γραφείο μου στο Χαλάνδρι ή και διαδικτυακά.

Τα εργαλεία είναι απλά στην δομή τους και το κάθε ένα από αυτά εξυπηρετεί αποτελεσματικά έναν διαφορετικό σκοπό, εφόσον εναρμονιστούν με τον στόχο στον κατάλληλο χρόνο.

Η συνεργασία μας μέσα από τα εργαλεία, θα λειτουργήσει συνδυαστικά, σχεδιάζοντας μαζί μια νέα στρατηγική και ένα νέο πλάνο δράσης, τα οποία θα λειτουργήσουν προς όφελος του στόχου αποτελεσματικά.

Κάθε συνεδρία θα είναι και ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο και το όραμα σου.

Ανάλογα το στόχο που θα συζητήσουμε και θα θέσουμε, θα υλοποιήσουμε ένα πλάνο δράσης που θα μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε αυτόν. Οι μικρές στρατηγικές δράσεις και τα βήματα προς το στόχο θα δημιουργούν τη διαδρομή σε κάθε συνεδρία. Ανάλογα το στόχο, χρειάζονται περίπου 12-14 συνεδρίες.

 

Τα μεγαλύτερης διάρκειας Coaching προγράμματα διαρκούν 14-16 συνεδρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων επεξεργαζόμαστε μεγάλους στόχους, ενώ τα αποτελέσματα θα φαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας.

Ο Coach δεν λύνει τα «προβλήματα» του Coachee.

Η λύση έρχεται από τον ίδιο τον Coachee κι αυτό γιατί ο κάθε ένας γνωρίζει καλύτερα τον εαυτό του.

Ξέρεις που θέλεις να φθάσεις ή τι θέλεις να ζήσεις; Έχεις Όραμα.
Ξέρεις τι θα ήθελες να κάνεις; Έχεις Στόχο.
Ανακαλύπτεις πώς θα το κάνεις; Έχεις τα Εφόδια.

Όσο μεγαλύτερη είναι η δέσμευση και η κινητοποίησή σου προς το στόχο, τόσες περισσότερες και οι πιθανότητες επιτυχίας. Χρειάζεται μόνο ευθυγράμμιση και συνέπεια προς το όραμα σου.

Το Coaching συνδέεται με την Ψυχολογία, ωστόσο διαφέρει αρκετά.

Η Ψυχοθεραπεία εστιάζει στην αντιμετώπιση προβλημάτων της ψυχικής υγείας (κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, διατροφικά προβλήματα κ.α.) ενώ το Coaching εστιάζει στην θέσπιση στόχων ανάπτυξης που δεν αφορούν υπέρβαση προβλημάτων σε συναισθηματικό επίπεδο. Αφορά στόχους σε θέματα ηγεσίας, λήψης αποφάσεων, ανάπτυξης δεξιοτήτων, επίτευξης στόχων, διαχείρισης ομάδων, μείωση αναβλητικότητας, διαχείρισης άγχους, αναζήτησης καριέρας κ.α.

Η Ψυχοθεραπεία είναι πιο ενδοσκοπική και συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας, αναλύοντας την προσωπικότητα ενώ το Coaching εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και την επίτευξη στόχων.

Θέλεις να ανακαλύψεις συναισθήματα και καταστάσεις που σε έφεραν στο σήμερα για να οδηγηθείς στο στόχο, μέσα από μια ενδοσκόπηση;

Ψάχνεις τα αίτια του παρελθόντος που σε οδήγησαν σε αυτά τα βήματα;

Χρειάζεσαι καθοδήγηση και συμβουλές για τα επόμενα βήματα; 

Τότε η Ψυχοθεραπεία σου ταιριάζει καλύτερα.

Θέλεις να εστιάσεις σε ένα μελλοντικό στόχο (βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα); Είσαι έτοιμος για μικρές δράσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά στο όραμά σου;
Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις τις λύσεις στα προβλήματα που σε απασχολούν;

Θέλεις να αυξήσεις τις επιδόσεις σου;

Η αυτογνωσία σου είναι η αφετηρία σου και όχι ο προορισμός σου; 

Τότε το Coaching σου ταιριάζει καλύτερα.

Μην ανησυχείς, μπορείς να μου στείλεις οποιαδήποτε απορία μέσω της σελίδας Επικοινωνία, με τον τρόπο που εξυπηρετεί εσένα! Θα χαρώ πολύ να μιλήσουμε!