ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Φένια Κουφάκη

Από την πρώτη μου εκπαιδευτική και εργασιακή εμπειρία έως και σήμερα, η προτεραιότητα μου είναι η προσωπική ανάπτυξη: να ενισχύω τις γνώσεις μου και να εξελίσσομαι. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από την αλλαγή περιοριστικών πεποιθήσεων, δράσεων, συνηθειών και σκέψεων.

Αυτή η πεποίθηση με ανέπτυξε εσωτερικά και με εξέλιξε σε πολλά επίπεδα. Λειτουργώ πάντα με ενσυναίσθηση και κατανόηση, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι.

Επαγγελματική Πορεία

Οι σπουδές μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και μετέπειτα το μεταπτυχιακό MSc Marketing Management στο University of Surrey στην Αγγλία μου έδωσαν τα πρώτα εφόδια στην επαγγελματική μου πορεία και με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με την στρατηγική και την επικοινωνία σε όλες τις πτυχές του Marketing.

Η επαγγελματική μου πορεία τα τελευταία 14 χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες στο τμήμα Marketing και Επικοινωνίας είναι ένα σημαντικό εφόδιο, καθώς μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω η ίδια τις προκλήσεις των επιχειρήσεων, να συνεργαστώ με πολλές και διαφορετικές ομάδες και να μετατρέψω τα βήματα και τις προκλήσεις μου σε εμπειρίες.


Οι καθημερινές προκλήσεις στην διαχείριση υψηλών απαιτήσεων, καταστάσεων έντονου στρες, συνεργασιών και συνεχούς επικοινωνίας με ομάδες, μου έδωσαν την δυνατότητα να παρακολουθήσω τις διακυμάνσεις στις συμπεριφορές ενός στελέχους, μέσα από εμένα την ίδια. Ταυτόχρονα με έμαθαν πως το πιο σημαντικό είναι να αντιλαμβάνομαι «τι μαθαίνω εγώ από την κατάσταση που διαχειρίζομαι» και «πως μπορώ εγώ να βελτιωθώ». Μέσα από αυτήν την πεποίθηση ανακάλυψα την προσωπική εξέλιξη.


Για περισσότερα από 7 χρόνια διαχειρίζομαι ομάδες ενισχύοντας την αξία της συνεργασίας, της επικοινωνίας, της ομαδικότητας και την ζωτική ανάγκη για τη σύνδεση της ομάδας με στόχο την υψηλότερη απόδοση και αποτελεσματικότητα.

Έχοντας μεγάλη εσωτερική αγάπη να είμαι υποστηρικτικά δίπλα σε ανθρώπους που θέλουν να εξελιχθούν και να αναδείξουν τα ταλέντα, τις δυνατότητες αλλά και την εσωτερική τους δύναμη, ολοκλήρωσα την πιστοποιημένη εκπαίδευση μου στο Coaching, με το Diploma in Evidence-Based Coaching από το Athens Coaching Institute (διαπιστευμένο από τους AC και EMCC), με το οποίο συμμετέχω ενεργά ως Coach σε θέματα οργανωσιακά, καριέρας αλλά και προσωπικής ανάπτυξης.

Από το 2019 πραγματοποιώ ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να βρουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και να το κάνουν με πάθος.

Το όραμα μου στο Coaching και την προσωπική ανάπτυξη

Όραμα μου είναι να υποστηρίζω τους ανθρώπους σε κάθε προσωπική ή επαγγελματική πρόκληση, βοηθώντας να ανακαλύψουν την εσωτερική τους δύναμη, να διαχειριστούν πιθανά εμπόδια και να αποκτήσουν καλύτερη σχέση με τον εαυτό τους, με σκοπό την επιτυχία και την ευτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μέσα από το Coaching θα στοχεύσουμε στην ανάπτυξη και την αλλαγή, η οποία βασίζεται στην θετική πλευρά αλλά και την προσωπική εξέλιξη και ολοκλήρωση. Αυτό θα γίνει ανακαλύπτοντας νέες δυνατότητες και δεξιότητες, μεταμορφώνοντας την επαγγελματική πορεία αλλά και την προσωπική ζωή.

Το Coaching είναι μια σχέση εμπιστοσύνης, μια συμμαχία ανάμεσα στον Coach και τον Coachee, η οποία ξεκινάει με ένα όραμα, έναν στόχο και εστιάζει στο πλάνο δράσης, στα βήματα και στη λύση. Το Coaching δεν αλλάζει τους ανθρώπους αλλά τον τρόπο που βλέπουν τον εαυτό τους, την ζωή και το μέλλον τους.